Gyakran ismételt kérdések

Yo-yozással kapcsolatos kérdések

1. Hogyan kezdejek hozzá?
Először is üdvözlünk a yo-yozás világában. Az alapok elsajátításához létrehoztunk egy oktató weboldalt, ahol mindent megtalálsz, ami a kezdetekhez szükséges lehet. Feltekerés, kezdő trükkök stb.
A weboldal címe WWW.JOJOZZ.HU

2. Milyen hosszú legyen a zsinór?
Mindenki egyéni ízlése alapján állítja be a yo-yo zsinór méretét. Általában a yo-yot a földre téve, köldök magasságban elkötjük a zsinórt.

3. Milyen yo-yoval kezdjek?
Ha még sohasem fogtál a kezedben yo-yot, vagy nem láttál még modern yo-yot, akkor a legkedveltebb termékünket ajánljuk, a YoYoFactory One-t.
Ez a yo-yo tökéletes az alapok elsajátításához, és később haladó yo-yová alakíthatjuk a plusz csapágy segítségével (plusz csapágy csak a dobozos, DVD NÉLKÜLI változathoz jár)

4. Miért nem tér vissza a yo-yo a kezembe?
Ha már egy haladóbb yo-yoval játszol, akkor meg kell tanulnod a “bind” trükköt, azaz a felhúzást, hogy a yo-yod visszatérjen a kezedbe. Ezt szintén megtanulhatod a JOJOZZ.hu weboldalon

5. A yo-yo hangossá vált és visszatér a kezembe. Mit tegyek?
Valószínűleg a csapágyba került valami, vagy túlzottan zsíros. Ilyenkor cserélni kell a csapágyat vagy a meglévő is kitisztítható. Ilyenkor alkoholba vagy benzinbe téve kioldjuk belőle a felesleges kenőanyagot és a nem odaillő anyagokat. Figyelem! Ez a folyamat rendkívüli figyelmet igényel, és ha nem vagy biztos a dologban kérj segítséget egy felnőttől, vagy profi yo-yostól.

6. Milyen gyakorisággal cseréljek zsinórt?
Ha a zsinór már nem olyan puha és tiszta mielőtt felraktad volna, akkor ideje váltani. Ha sokáig halogatod a zsinórcserét, akkor nő az esélye, hogy elszakad a zsinór, ami kárt tehet a yo-yodban, másokban, és a környezetedben lévő tárgyakban. Ha játszol, akkor 2-3 naponta cseréld, de ha intenzívebb a gyakorlás, akkor érdemesebb sűrűbben cserélni.

7. Új szilikon “pad”-okat vettem, de nem tudom berakni.
Először is egy tű segítségével szedjük ki a yoyoból az elhasznált szilikon padokat (kivéve, ha kiszakadtak), majd az újakat, leszedjük a papírról, mint a matricáknál, majd a ragadós felével a yo-yoba helyezzük.

8. Ki szeretném cserélni a csapágyamat. Hogyan kell?
Ha nem sikerül kézzel kiszedni, akkor egy fogóval óvatosan megfogva, ide-oda mozgatva kiszedhető. Ehhez mindenképp, kérj segítséget, mert nem megfelelő módszerrel könnyen rongálódhat a yo-yo.

9. Új csapágyat szeretnék venni ,de nem tudom milyen méretű, kell a yo-yomba.
Két méretben kapható csapágy:
– kicsi / “A” méret: 5 x 10  x 4 mm
– nagy / “C” méret: 6.3 x 12,7 x 4,7mm

Ha nem vagy biztos benne melyiket használja a yo-yod, keresd meg a boltban a yo-yod és az adatlapján megtalálod a méretet.

Kosár Termék eltávolítva Vissza
  • Nincs termék a kosárban